Mikroneulaus

Mitä Mikroneulaushoidolla tarkoitetaan?

Mikroneulaushoidot on alun perin kehitetty ihotautilääkärien ja plastiikkakirurgien tarpeeseen hoitaa arpia iholla, helpottaa palovammojen parantumista ja ihosiirteiden kiinnittymistä. Tänä päivänä Mikroneulaushoitoja käytetään ihon ulkonäön nuorentamiseen, pigmenttimuutosten hoitoon, ohentuneen ihon vahvistamiseen ja tuotteiden imeyttämiseen ihoon.

Mikroneulauksen voi tehdä manuaalisella rullaimella tai laitteella. Meillä DAME beautyssa ei käytetä manuaalista rullainta lainkaan Mikroneulaukseen, vaan käytössä on kynämäinen neulain DermaSystemPen. Olemme päätyneet DermaSystemPen -laitteeseen koska neulan syvyyttä on helppo säätää oikeaksi ja neula on kertakäyttöinen eli täysin hygieeninen. DermaSystemPen -laitteella neulaus saadaan tehtyä aina myös oikeassa kulmassa ihoon nähden, jolloin neulat eivät revi ihoa.

Mikroneulauksen vaikutusmekanismit

1. Fibroplastisolujen aktivointi, soluvaurio synnyttää nuorta ihoa.

2. Mikrovaurio saadaan aikaan neulalla, jolloin ihon oma parantumismekanismi aktivoituu ja iho uudistuu.

3. Mikrokanavat joita neulat tekevät ihoon ovat todella pieniä, mutta niitä pitkin käytetty seerumi saadaan imeytymään syvemmälle ihoon.

Kenelle Mikroneulaus sopii?

Mikroneulaushoitoja käytetään ihon kiinteyttämiseen ja nuorentamiseen eli Mikroneulaus on todellinen Pro age -hoito. Mikroneulaushoidot edesauttavat ihon paksuuntumista ja siten auttavat ryppyjen häviämisessä. Mikroneulaus vahvistaa myös ohutta ihoa, jolloin se vähentää mahdollisen couperosan näkymistä. Joissain tapauksissa kevyestä neulauksesta voi olla apua jopa rosacea iholle! Nuorempia asiakkaita houkuttavat varmasti Mikroneulauksen hyvät tulokset acnearpien hoidossa. Me DAME beautyssa suosittelemme arpihoitoihin yhdistämään happokuorinnan tai Dermaplaning kuorintahoidon parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Mikroneulauksella voidaan myös nopeasti tehokosteuttaa kuivaa ihoa.

Mikroneulaus ei ole kivuliasta. Mikroneulaus on turvallinen hoito koulutetun ihonhoidonammattilaisen tekemänä.

Milloin Mikroneulausta ei suositella?

-Alle 2 viikkoa sitten tehty injektiohoito kasvoille esim. botox tai täyteaineet

-Aktiivinen herpes

-Aktiivinen akne

-Pahanlaatuiset tai paikalliset kasvaimet (tai meneillään oleva solunsalpaaja/sädehoito)

-Kolmolishermosärky

-Arpikeloidi taipumus

-Veritaudit

-Ihosairaudet

-Raskaus

Kuinka usein voi tehdä Mikroneulauksen?

Suosittelemme Mikroneulaushoitoa ehdottomasti sarjahoitona DAME beautyssa, jotta saadaan pysyvämpiä ja näkyvämpiä tuloksia aikaan. Ensimmäisen hoidon jälkeen uusi hoito olisi hyvä tehdä kahden viikon sisällä. Tämän jälkeen on suositeltavaa Mikroneulata ihoa kerran kuussa niin, että hoitokertoja tulisi yhteensä 5-6. Mikroneulaushoidon tulokset paranevat sarjan edetessä asteittain.

Parasta aikaa sarjahoidolle on syksy, talvi ja kevät.

Kotihoito-ohjeet Mikroneulauksen jälkeen

-Mikroneulattuun ihoon ei saa koskea 8h, ei siis pesua, ei voidetta, ei seerumia vaan annetaan ihon palautua rauhassa.

-Mikroneulauksen jälkeen 24h ei suositella saunaa, uimahallia tai runsasta hikoilua.

-Suosittelemme vaihtamaan puhtaan tyynyliinan kotona vuoteeseen, näin minimoidaan bakteerien pääsy iholle.

-Iholle ei saa laittaa meikkituotetta 8h.

-Iho pitää suojata suoralta auringon valolta ja käyttää korkeakertoimista SPF suojatuotetta.

-Suosittelemme nauttimaan hoitojakson ajan vahvaa C vitamiinilisää myös sisäisesti, tämä takaa osaltaan maksimaalisen kollageenin muodostumisen.

-Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio sekä riittävä veden juonti vuorokaudessa varmistavat osaltaan saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset sarjahoidossa.

Lähde: EmMi Cosmetics, Sonja Tammentie